A venit apoi, recent, randul vinului alb, despre care s-a spus, tot pe baza stiintifica: face bine organismului. Desigur, indiferent de culoarea vinului, sfatul expertilor era: a se consuma cu moderatie.
Iata insa ca specialisti parizieni in domeniul medical – culmea, chiar din patria vinului rosu de calitate – au confectionat un ac gata sa gaureasca balonul unanimitatii privind foloasele aduse de vin sanatatii. Concluzia lor socanta este urmatoarea: consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi (sau un tap de bere, sau o tarie mica) face sa creasca probabilitatea imbolnavirii de cancer cu 168 la suta- sau a cancerului de colon cu 9 procente!
Profesorul Dominique Maraninchi, presedintele Institutului National de Cancer, de la Paris, a afirmat chiar ca cel mai mult rau il fac dozele mici de vin baute zilnic. – si ca nu exista nici un prag, oricat de mic, sub care consumul de vin sa fie benefic sanatatii.
Studiul contrazice flagrant numeroase alte studii potrivit carora antioxidantii din vinul rosu, departe de a spori riscul de cancer, il reduc, si ca un pahar de vin cotiidian e bun pentru ficat.
Despre autor:
Sursa: Romania Libera
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Semnele că ai un suflet trezit spiritual
Sursa: garbo.ro
-
Nicușor Dan îl numește pe principalul său rival în lupta pentru Capitală. PSD...
Sursa: wall-street.ro
-
Haddaway și Creator Records ”Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în...
Sursa: kudika.ro
-
Primii speakeri anunțați la Tigers Summit 2024.
Sursa: futurebanking.ro