Compania producatoare de ciocolata Cadbury si-a unit fortele cu producatorii britanici de lactate Selkley Vale din Wiltshire si Gloucestershire, pentru a reduce amprenta de carbon pe care industria de prelucrare a laptelui o are asupra mediului.
In conditiile in care productia de lactate este responsabila pentru 60 de procente din amprenta de carbon a ciocolatei, cele doua parti s-au angajat sa supuna animalele la o dieta bazata pe o cantitate redusa de fibre, pentru ca vacutele sa elimine cat mai putin dioxid de carbon. In plus, fertilizatorii vor fi folositi mai prudent, iar consumul de energie va fi redus cu ajutorul senzorilor care vor opri furnizarea de energie catre echipamentele nefolosite.

In acelasi timp, masurile adoptate in proiectul pilot trebuie sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a animalelor, pentru ca productia de lapte sa creasca.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.