Extraterestrii” s-ar putea sa fie terestri... Forme de viata bazate pe alte structuri bio-chimice ar putea exista pe Pamant, dar nu le-am detectat pentru ca teoriile noastre stiintifice si tehnologia de detectie sunt bazate pe identificarea formelor de viata bazate pe molecula de carbon.

Mai mult, forme de viata total diferite, biochimic, de tot ceea ce cunoastem ar putea fi prezente chiar in corpurile noastre, desigur la scara microscopica, si nu le putem detecta pentru ca nu avem cum sa le recunoastem.

Este o ipoteza

tulburatoare, popularizata la conferinbta anuala, desfasurata la Chicago, a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei, de faimosul savant britanic Paul Davies, specialist in mecanica cuantica si in cosmologie. Davis, care lucreaza la Universitatea de Stat din Arizona, sustine ca este "foarte rezonabil" sa credem ca impartim aceeasi planeta si cu o alta forma de viata, total diferita de tot ceea ce cunoastem pana acum.
Aceasta ipotetica forma de viata care nu se aseamana cu nimic din ce stim s-ar putea “ascunde” in lacuri otravite sau pe fundul marilor sau ar putea co-exista cu noi chiar in interiorul corpurilor noastre.

"Viata alternativa ar putea exista chiar sub nasul nostru sau chiar in nasurile noastre. Ar putea fi tocmai ceea ce noi numim "forme bizare de viata" - a afirmat profesorul Davies.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.