Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in SUA, informeaza AFP.
O simpla schim­bare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua zile pe sapta­mana. Pro­ducerea carnii de vita este un proces extrem de ineficient, iar vacile elibereaza foarte mult metan in atmosfera, a declarat Nathan Pelletier de la Univer­sitatea Dalhousie din Canada. Animalele vii elibereaza in atmosfera 18% din totalul gazelor cu efect de sera, iar bovinele detin cea mai mare pondere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.