Cea mai detaliata harta a Lunii realizata vreodata indica totodata si cratere nemaivazute la polii satelitului natural al Pamantului.

Harta mai scoate la iveala si alte secrete ale interiorului Lunii si ofera totodata indicii despre interiorul planetei Marte.

“Suprafata lunara ne poate spune multe lucruri despre subsolul acesteia, insa pana acum cartografierea lunara era foarte limitata”, explica C.K. Shum, profesor de stiinte ale pamantului la Universitatea de Stat din Ohio, membru al unei echipe internationale de cercetatori care a publicat aceasta harta a Lunii in revista “Science”.

“Datorita noii rezolutii extrem de bune (pana la 15 kilometri), putem confirma ca exista cantitati foarte mici de apa pe Luna, chiar si in interiorul acesteia. Cu ajutorul acestor informatii putem sa ne gandim la prezenta apei si pe alte planete”, a mai explicat profesorul, citat de “Science Daily”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.