Exprimarea sentimentelor in cuvinte relaxeaza mintea. Cercetatorii incearca si varianta opusa: vindecarea unor fobii prin plasmuirea de emotii plecand de la cuvinte.
Neurologii incep sa inteleaga un aspect pe care poetii si detinatorii de jurnale stiau de mult: transpunerea sentimentelor in cuvinte ajuta la relaxarea mintii.

“E o realitate demonstrata in laborator, pe care nu o putem inca explica”, a declarat cercetatorul Matthew Lieberman de la Universitatea California, in cadrul unei conferinte organizate de Asociatia Americana pentru Dezvoltarea Stiintei, desfasurata in Chicago. “Cand iti transpui sentimentele in cuvinte, zonele creierului implicate in autocontrolul emotional devin active”, a mai sublinat americanul, citat de Reuters .
Pentru realizarea studiului, Lieberman a analizat activitatea cerebrala a unor indivizi, cu ajutorul unui aparat de imagistica prin rezonanta magnetica, in timp ce priveau o serie de fotografii ce reprezentau anumite emotii, precum unele chipuri speriate sau manioase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.