Cadourile oferite de Ziua indragostitilor pot fi inlocuite cu produse bio, in semn de iubire fata de mediul inconjurator. Trandafirii, ciocolata, bijuteriile sau lenjeria intima sunt cadourile cele mai frecvente pe care indragostitii si le fac de Ziua Sfantului Valentin.
Insa fabricarea tuturor acestor lucruri, asteptate cu nerabdare de indragostiti reprezinta o sursa considerabila de poluare, arata The Guardian. Prin inlocuirea cadourile traditionale cu produse eco, Ziua Sfantului Valentin poate deveni, pe langa sarbatoarea iubirii, si o sarbatoare ecologica.

Cutiile de ciocolata arata foarte bine la exterior, dar in interior au o alta poveste. Continutul de cacao din majoritatea produselor din ciocolata provine din plantatii in care sunt folosite pesticide. De aceea, cea mai buna alegere si eco in acelasi timp este ciocolata certificata organic sau obtinuta din culturi de cacao netratate. Printre companiile britanice producatoare de ciocolata organica se numara Malagasy, Divine, Green & Blacks, Chocolala si Booja Booja.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.