Sunteti fani declarati ai ciocolatei, dispusi sa incercati cele mai ciudate combinatii, cele mai inedite forme si cele mai noi gusturi? Daca da, atunci nu trebuie sa ratati Expozitia de Ciocolata din Tokyo.
Cautand printre sortimentele expuse in centrul comercial MitSukoshi din Tokyo, un exemplu foarte interesant este ciocolata cu iarba de mare. O adevarata provocare, nu-i asa? Daca nu credeti ca ati gusta vreodata asa ceva, noile sortimente de ciocolata pica numai bine pentru un cadou excentric si inedit de Valentine's Day. Imbinand gastronomia cu arta, Presedintele Universitatii de Arte din Tokyo, Ryohei Miyata, a realizat prototipul ciocolatei in relief, de reteta si de celelalte detalii ramanand sa se ocupe specialistii cofetari.

Tot aceasta s-a ocupat si de o alta atractie a expozitiei: Ciocolata cu lichior japonez Choya "Umeshu-Dento". Tot in Tokyo, in Namco Namja Town, o ramura a centrului comercial Sunshine City, sunt expuse insecte de ciocolata, pentru "ciocofilii" mai extravaganti. Aici se pot gasi larve din cicolata alba sau roz, sau carabusi, bondari si licurici din ciocolata neagra. Tot la aceeasi expozitie se mai gasesc prune japoneze acoperite cu ciocolata - umeboshi, sumomo loquat. E ca si cum cele mai frumoase fantezii culinare vi s-ar indeplini. Pentru cei mai romantici organizatorii au pregatit ciocolata in forma de fluture. Deci daca sunteti amatori ai familiei Papilionidae si vreti sa aveti si o alta interactiune cu ei decat cea vizuala, aici puteti gasi o larga paleta de fluturasi comestibili.

Este cunoscut faptul ca in Japonia traditia cere ca de Valentine's Day femeile sa le daruiasca iubitilor lor ciocolata si nu invers cum se obisnuieste pe la noi. A devenit aproape o obligatie ca femeile sa daruiasca ciocolata colegilor de munca, care se numeste giri-choko (de la cuvantul "giri", care inseamna obligatie in japoneza). Aceasta este diferit de honmei-choko, care este ciocolata daruita persoanei iubite. Prietenii, in special fetele, isi pot darui una alteia ciocolata, schimbul denumindu-se tomo-choko, de la "tomo" (care inseamna prieten, in japoneza). Pe 14 martie, barbatii trebuie sa le intoarca favoarea femeilor, fiind nevoiti sa le cumpere la randul lor cadouri dulci celor care le-au daruit ciocolata pe 14 februarie. La originea obiceiului, cadoul acestora trebuia sa fie ciocolata alba sau bezele, eveniment cunoscut drept "Ziua Alba".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.