Lentile de contact care transmit programe TV si tatuaje care induc purtatorului emotiile traite de actorii de pe ecran. Suna straniu, dar oamenii de stiinta sunt convinsi ca acest lucru va fi posibil in aproximativ zece ani.
In opinia lor, miniaturi­zarea constanta a tehnologiei va determina ecranele televizoarelor sa ajunga de marimea unor lentile de contact, alimentate de caldura corpului. Canalele vor putea fi schimbate prin comenzi vocale sau prin simpla miscare a mainii. Pe de alta parte, tatuajele digitale vor prelua trairile portretizate de actori si vor crea niste impulsuri care vor permite "telespectatorului" sa simta acelasi lucru.

Desi aceste predictii par imposibil de pus in practica, savantii spun ca majoritatea etapelor crearii acestor inventii sunt deja stiute. Pentru cei din jur, ochiul purtatorului ar putea parea doar un pic mai colorat si nimic mai mult. Nu ar putea sa isi dea seama ce program vizioneaza. Lumea, in toate formele ei multisenzoriale, va veni de-a dreptul la noi, exact cum ne dorim. Ideea de lenevit pe canapea va capata un nou sens. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.