O marturisire facuta pe patul de moarte a relansat, dupa 80 de ani, cautarea unei tinere

Vreme de 83 de ani, soarta unei tinere britanice disparute a ramas un mister. Acum, in urma unei confesiuni facute pe patul de moarte, cazul a fost redeschis de catre politia din Sussex, in speranta ca ramasitele Emmei Alice Smith vor fi gasite. Disparitia sa a facut mare valva in anii '20 si a devenit un fel de legenda locala, tanara fiind la vremea respectiva poate la fel de cautata pe cat este astazi Madeleine McCann (micuta disparuta in Portugalia).

Emma traia impreuna cu parintii, patru surori si doi frati in satul Waldron din Sussex-ul de Est. Lucra ca servitoare pentru o familie din apropierea Tunbridge Wells. Intr-o zi de decembrie a anului 1926, la varsta de 16 ani, a disparut. A fost vazuta ultima oara cand mergea cu bicicleta spre gara din Horam, de unde urma sa ia trenul spre munca. Zile in sir au cautat-o. Au rascolit fiecare coltisor in speranta ca vor da de ea, pana la urma. Dupa ce cautarile politiei nu s-au soldat cu niciun rezultat, s-a tras concluzia ca ar fi fugit de acasa. Cu toate acestea, tatal ei a fost convins pana in ultima clipa a vietii lui ca verdictul politiei nu este corect. Disparitia ei a devenit legenda locala.

Juramantul tacerii

Anii au trecut si numele Emmei Smith a intrat in anonimat. Si cu siguranta ca ar fi ramas astfel. Insa, cu doua zile in urma, politia din Sussex a anuntat ca au ajuns in posesia unei noi informatii despre cazul Emma Alice Smith: un muribund i s-a confesat, in anul 1953, surorii mai mici a acesteia, Lillian, zicandu-i ca el ar fi ucis-o pe fata si ca i-ar fi aruncat trupul intr-un iaz.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.