Oamenii care doneaza un rinichi au aceleasi sanse de supravietuire ca restul populatiei, arata un studiu recent. In plus, functiile renale ale donatorilor par sa fie normale, iar riscul unor boli la rinichi pare sa fie mai mic.
Un studiu publicat in “New England Journal of Medicine” de cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au analizat baze de date cu aproape 4.000 de transplante de rinichi realizate intre 1963 si 2007, demonstrand mortalitatea scazuta printre donatorii de organe, informeaza portalul stiintaazi.ro. Ei au mai observat ca rata unei boli renale care necesita dializa este mai mica in randul persoanelor care au donat un rinichi, fata de restul populatiei.

Totodata, cercetatorii au ales la intamplare 225 de astfel de donatori pentru realizarea unor teste, intre anii 2003 si 2007, legate de modul in care le functioneaza rinichiul ramas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.