Pregatiti-va pentru ziua in care tehnologia avansata va prelua aproape in totalitate "atributiile" fiintei umane - cel putin asa sustin specialistii din industria cinematografica de la Hollywood, desi afirmatia suna a seria SF.

Insa, Google si NASA au inceput pregatirile pentru aceasta zi, in care computerele vor deveni mai inteligente decat oamenii. Cele doua mari institutii s-au gandit sa finanteze infiintarea unui centru de studii pentru pregatirea viitorilor savanti. Este vorba de Universitatea Singularity, care va avea sediul in Sillicon Valley si va avea primul lot de absolventi in vara acestui an. Pana acum , Google a contribuit la acest proiect cu un milion de dolari, in vreme ce alte companii intentioneaza sa faca donatii de cel putin 250.000 de dolari.

Dupa cum scrie Daily Mail, numele universitatii provine de la teoria singularitatii lansata de futurologul Ray Kurzwiel, teorie controversata care sustine ca in viitorul apropiat omenirea va cunoaste o perioada rapida de schimbari majore si progrese extraordinare ale tehnologiei. El a popularizat aceasta teorie in best-sellerul aparut in 2005, "The Singularity is Near", carte in care sustine ca, pana la mijlocul secolului al XXI-lea, inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana, marcand debutul unei alte ere si al unei alte civilizatii.

Conform acestei teorii, in perioada "singularitatii", masinile vor fi capabile sa se perfectioneze singure, folosind inteligenta artificiala, iar computerele, care vor fi mai inteligente decat oamenii, vor rezolva problemele privind lipsa resurselor de energie, modificarea climei si foametea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.