Cimpanzeii sunt recunoscuti pentru abilitatea de a imita mimica umana. Oamenii de stiinta au descoperit insa ca dezvoltarea mentala a puilor de cimpanzeu o poate depasi pe cea a copiiilor de aceeasi varsta, daca acestia sunt crescuti izolat, potrivit timesonline.

Cercetatorii au comparat inteligenta puilor cu cea a copiiilor din orfelinatele din Romania sau Grecia.

La noua luni, micile animele sunt la fel de curioase si au abilitatea de a recunoaste obiectele familiale ca un copil. Comparate cu copiii crescuti in
orfelinate sau in medii izolate, puii de cimpanzeu se dovedesc a fi chiar mai avansati.

Oamenii de stiinta care au cercetat inteligenta acestor animale cred ca studiul ofera dovezi importante potrivit carora cimpanzeii, ca si oamenii, tanjesc dupa interactiunea sociala. Cu cat au mai mult contact cu ingrijitorii lor, cu atat creierul se dezvolta mai repede.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii, publicate in revista Developmental Psychobiology, dupa ce au analizat comportamentul unui grup de cimpanzei la Emory University din Atlanta, Georgia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.