A fost localizata epava unei nave ce transporta nestemate si lingouri in valoare de 2,7 miliarde de euro

O echipa de arheologi marini pretinde ca ar fi descoperit cea mai valoroasa epava din lume: o nava britanica scufundata de un submarin nazist care avea la bord o incarcatura de aur, platina si diamante in valoare de 2,7 miliarde de euro.

Munca de recuperare a continutului navei e programata sa inceapa in viitorul apropiat. Istoricii presupun ca nava, in momentul in care a fost atacata, se indrepta spre Statele Unite pentru a rasplati eforturile Aliatilor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Valoarea nemaiintalnita a tezaurului ii va aduce, mai mult ca sigur, numerosi pretendenti. Legile in ceea ce priveste recuperarile de acest gen sunt extrem de complexe, expertii spunand ca s-ar putea ajunge chiar si la ani intregi de dispute legale.

Compania care a localizat epava nu a dat publicitatii numele real al corabiei, dar i-a oferit navei comerciale numele de cod Blue Baron.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.