Femeia din California care la inceputul saptamanii trecute a nascut octupleti, la un spital din Los Angeles, mai are sase copii, potrivit presei internationale.

Femeia a nascut luni prematur, prin cezariana, sase baieti si doua fete, luandu-i prin surprindere pe medicii care vazusera numai sapte copii la ecografie. "Este usor sa nu vezi un bebelus cand sunt sapte vizibili la ecografie", a declarat unul dintre medicii care au asistat la operatie, Harold Henry.

Conducerea centrului medical Kaiser Permanente, din suburbia Bellflower din Los Angeles, a refuzat sa dezvaluie identitatea mamei sau sa precizeze daca aceasta a urmat tratamente pentru fertilitate. Pana in prezent nu s-au inregistrat cazuri de octupleti conceputi natural.

O purtatoare de cuvant a centrului medical a refuzat sa comenteze informatiile difuzate de CBS, dar a afirmat ca toti cei opt copii se afla inca in spital, la sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti, dar ca nu au probleme. Aceasta a precizat ca cinci dintre copii se alimenteaza normal, iar sase respira singuri.

Un reporter CBS care a vizitat zona din Los Angeles unde locuieste mama octupletilor a dezvaluit faptul ca femeia mai are sase copii, citand doi apropiati ai acesteia, sub acoperirea anonimatului. Una dintre surse a afirmat ca femeia locuiste cu parintii sai si ca doi dintre ceilalti sase copii sunt gemeni.

Medicii au declarat ca aceasta reprezinta a doua nastere de octupleti in viata din istoria medicinii americane si, daca vor supravietui toti, va fi o premiera. Primii octupleti din SUA s-au nascut in 1998 - sase fetite si doi baietei. Una dintre fetite a murit la o saptamana dupa nastere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.