Oamenii de stiinta nu isi pot explica de ce oamenii rosesc atunci cand trec prin situatii jenante

La 200 de ani dupa nasterea lui Charles Darwin, inca nu exista o explicatie evolutionista pentru imbujorarea oamenilor. Inrosirea in obraji este una dintre ultimele piese care lipsesc din puzzle-ul dezvoltarii speciei umane, subliniaza profesorul american Frans de Waal, care preda comportamentul primatelor la Universitatea Emory din Georgia.

“Suntem singurele primate care se aprind in obraji ca raspuns la situatiile jenante prin care trec, cand ne rusinam sau cand suntem prinsi cu o minciuna. Nu stim de ce am avut nevoie de un semnal atat de ostentativ pentru transmiterea acestor trairi sfioase”, a explicat De Waal, citat de telegraph.co.uk.

“Inrosirea obrajilor vine in contradictie cu manipularea fara scrupule a celorlalti”, a mai adaugat cercetatorul, intrebandu-se daca onestitatea a reprezentat pentru primii oameni un atu in lupta pentru supravietuire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.