Vreme de 30 de ani, Georgia Tann a adunat peste un milion de dolari din vanzarea copiilor. Printre clientii sai s-au numarat cateva actrite celebre de la Hollywood si chiar pedofili.

Traficanta era insa ajutata de o intreaga retea de indivizi, judecatori corupti si politicieni. Falsificau certificate de nastere, inventau acte in care scriau ca parintele in cauza nu era capabil sa isi creasca pruncul sau ca l-a abandonat. Era in stare de orice ilegalitate sau marsavie pentru a-si tine afacerea in miscare.

Georgia Tann s-a nascut in 1891, in Hickory, Mississippi. Tatal ei, judecator de profesie, era un personaj arogant, dominator si afemeiat. De la o varsta frageda, ea a realizat ca niciodata nu se va putea ridica la nivelul pretentiilor extreme ale rigizilor ei parinti.

Profesia de asistenta sociala era una dintre putinele meserii acceptate in acele timpuri pentru o femeie din clasa sociala a Georgiei. In ciuda faptului ca empatia pentru cei mai putin norocosi ii lipsea cu desavarsire, a vazut in acest lucru o scapare din cotidian. Ea credea cu tarie in faptul ca oamenii saraci erau incapabili sa fie buni parinti. Cand s-a angajat la Societatea de Plasament a Copiilor, si-a putut pune cu usurinta crezurile in practica.

In acele vremuri, adoptia nu era ceva atat de des intalnit. Ea a reusit sa schimbe acest lucru. La inceput, Georgia doar plasa copiii familiilor respective. Dar, curand, a realizat ca putea face bani frumosi, cerand sume maricele cuplurilor care isi doreau cu disperare sa devina parinti.

Orbita de bani

Pana in 1920, folosindu-se de inexistenta regulilor in procesele de adoptie si de functia inalta a tatalui sau, Tann incepuse sa plaseze copiii furati de la familiile sarace. In scurt timp, activitatea a inflorit: aducea zilnic sute de copii la centrul unde lucra, acestia disparand a doua zi... Femeia a reusit, in cele din urma, cu sprijinul primarului corupt al Memphis-ului, Edward Hull Crump, sa isi infiinteze propriul orfelinat. Georgia era lesbiana, iubita ei, Ann Atwood Hollinsworth, fiindu-i totodata si partenera de afaceri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.