Se pare ca toata lumea stie cat este de gustoasa carnea de porc, dar nimeni nu stie cum sunt tratate saracele animale care ajung cu mar in gura pe farfuria noastra. Celebrul bucatar Jamie Oliver ia masuri si cere UE sa stabileasca standarde de viata mai bune pentru animalele din ferme crescute pentru consum.
Chiar a uitat lumea de Earthlings? In noua sa emisiune Jamie Saves Our Bacon, cel mai celebru bucatar britanic s-a aliat cu RSPCA in lupta pentru drepturile animalelor, promitand sa scoata la lumina toate "secretele" acestei industrii. Oliver are "antecedente" in acest sens, el realizand si anul trecut o campanie de educare a populatie. Atunci s-a axat insa pe industria puilor (aviara), insa acum spera ca show-ul sau sa aiba ceva mai mult impact, informeaza Ecorazzi.

Noua emisiune a celebrului bucatar britanic, va fi difuzata pe Channel 4 in Anglia si face un apel catre institutiile abilitate ale UE, pentru a fi luate masuri in industria din spatele produselor pe care le consumam cu atat pofta.

Cei de la RSPCA spera ca emisiunea lui Jamie sa atraga atentia asupra conditiilor de viata ale animalelor de ferma in toata UE, potrivit GreenReport.

De asemenea, potrivit Telegraph, Jamie Oliver, in aceeasi emisiune ce face parte din seria Great British Food Fight, se declara ingrijorat de faptul ca industria carnii de porc este intr-un iminent declin. El invita oamenii sa cumpere carne de porc autohtona, chiar daca este putin mai scumpa decat carnea importata din Europa, insa aceasta diferenta de pret este datorata faptului ca fermierii britanici au inceput sa le ofere animalelor conditii de viata mai bune.

Jamie Oliver saves our BACON


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.