O femeie din California a adus pe lume opt bebelusi, luni, starea de sanatate a tuturor copiilor fiind "stabila", a indicat echipa medicala care a supravegheat aceasta a doua nastere de octupleti vii din istoria medicinii din Statele Unite.
Cei opt bebelusi, a caror mama a dorit sa isi pastreze anonimatul, s-au nascut intr-un spital din Bellflower, situat la 30 de kilometri la sud-est de Los Angeles. Evenimentul a avut loc in patru sali de nastere si a mobilizat 46 de membri ai personalului medical. Bebe­lusii s-au nascut prematur, cu noua saptamani si jumatate mai devreme, si cantaresc intre 820 de grame si 1,54 kilograme. Ecografiile efectuate indicasera prezenta a doar sapte bebelusi, iar venirea pe lume a celui de-al optulea a fost un adevarat "soc"pentru echipa medicala. Operatia a durat doar cinci minute si totul s-a desfasurat conform planului.

Echipa medicala se pregatise pentru aceasta nas­tere speciala, printr-o serie de exercitii de simu­lare. Medicii au refuzat orice comentariu despre ante­cedentele medicale ale mamei sau despre prece­dentele ei nas­teri si eventuale tratamente de fertilitate. Aceste tratamente sunt responsabile de cresterea neta a numarului nasterilor multiple inregistrat in ultimele decenii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.