Studiul intens si dorinta de a intra la Cambridge i-au agravat boala. Alice Rae, in varsta de 18 ani, s-a stins in casa familiei sale din Houghton, Hampshire.
Avea o familie iubitoa­re, prieteni minunati si un viitor stralucit datorita recentei oferte de a studia la Cam­bridge. Dar toate acestea nu au fost de ajuns pentru a o salva din ghearele nemiloasei boli.

Christine Rae, doctor, spune ca fiica ei a slabit foarte mult dupa ce a avut o perioada de studiu intens. "E tragic, era o tanara minunata. Era frumoasa si inteligenta; eram atat de mandri de ea. Alice nu se simtea deloc bine, dar nu ne asteptam, totusi, la asa ceva. Moartea ei a venit foarte brusc. Cel mai dureros e faptul ca eu am gasit-o astfel, cand m-am dus sa o trezesc... a murit in somn", a marturisit femeia in cadrul declaratiei data presei, in fata casei pe care o imparte cu Peter, sotul ei. Tanara fusese vazuta de multi doctori specialisti pentru a-si vindeca anorexia - care este o perturbare a comportamentului alimentar care se manifesta prin refuzul de a manca si controlul exagerat al greutatii corporale. Aceasta boala este cel mai des intalnita la adolescente si, in cele mai grave dintre cazuri, poate duce la moarte, precum in cazul de fata. In urma rezultatelor stralucite obtinute la patru examene cu un grad mare de dificultate, lui Alice i se oferise extraordinara sansa de a studia Economia la Cambridge. Mama tinerei declara ca familia a fost nemultumita de ingrijirea pe care a primit-o aceasta de-a lungul celor doi ani de suferinta: "Nu stiu ce i-a cauzat anorexia, dar in ultimul an starea fiicei mele s-a deteriorat simtitor. A facut tot felul de tratamente, dar niciunul nu a dat roade".

Omagiata de prieteni

Prietenii si cunoscutii i-au adus lui Alice un ultim omagiu, in cadrul unei pagini dedicate ei pe FaceBook, exprimandu-si socul si durerea profunda cauzate de disparitia brusca a fetei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.