Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca practicile de relaxare pot modifica raspunsul genelor in conditii de stres.
In urma unui studiu, o echipa de cercetatori americani de la Massachusetts General Hospital a ajuns la concluzia ca exercitiile yoga si meditatia au efecte pana la nivelul ADN-ului, informeaza StiintaAzi.ro .
Practicile minte-corp care induc o reactie de relaxare (RR) sunt folosite de mii de ani pentru a preveni sau a trata boli, determinand un consum redus de oxigen la nivel tisular si cresterea eliminarii oxidului nitric prin respiratie. Aceste caracteristici au sugerat posibilitatea ca RR sa induca anumite schimbari in procesul de exprimare al genelor, arata studiul acestora, citat de www.plosone.org.

Studiul a fost efectuat pe 3 grupuri diferite: unul format din 19 indivizi, care au practicat tehnici RR o perioada lunga de timp (cel putin 4 ani), altul format tot din 19 indivizi sanatosi, de control, si un al treilea grup format din 20 de persoane care au urmat cursuri RR pentru 8 saptamani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.