Un studiu recent arata ca pasagerii din avion au sanse mai mari de supravietuire in cazul unor incidente din timpul zborului.

Din ce in ce mai multi oameni scapa teferi din accidentele aviatice care in trecut ar fi fost fatale, au subliniat expertii in siguranta aeriana, dupa ce toti pasagerii avionului US Airways care s-a prabusit saptamana trecuta in raul Hudson au supravietuit.

De altfel, cercetatorii americani de la Institutul de Tehnologie Massachusetts si Universitatea Aeronautica Embry-Riddle au subliniat ca ultimele patru accidente aviatice majore, inregistrate la nivel global, au un lucru in comun: toata lumea a scapat cu viata. In spatele acestui fenomen imbucurator se afla echipajele tot mai bine pregatite si avioanele din ce in ce mai robuste, se precizeaza pe site-ul Discovery Channel.

Pe langa prabusirea din Hudson, o rata de supravietuire maxima a fost inregistrata si in cazul avionului Continental Airlines care a derapat luna trecuta pe o pista din Denver, luand ulterior foc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.