Imagineaza-ti cum ar fi fost daca te-ai fi nascut fara maini si niciodata nu ai fi putut sa tii in mana ta mana persoanei iubite sau sa te exprimi prin gesturi. Sau cum ar fi fost daca te-ai fi nascut fara picioare, fara sa poti vreodata sa dansezi sau sa alergi. Si in cel mai crunt scenariu, nascut si fara maini si fara picioare....cum ar fi?

Oricat de inspaimantator ar suna, niciodata sa nu-ti pierzi speranta si curajul de a incerca sa faci in viata tot ceea ce iti propui. Asta este lectia care ne invata Nick Vujicic, un tanar de 25 de ani din Australia care s-a nascut fara maini si fara picioare, avand decat un ciot de aprox 25 cm in loc de piciorul stang cu doua degete.

Viata nu a fost tocmai corecta cu el, dar Nick nu a dat niciodata vina pe nimeni pentru handicapul cu care s-a nascut, nici pe parinti, nici pe Dumnezeu. De mic a invatat sa se descurce singur chiar daca practic, pentru unii ar suna imposibil.

Pentru ca nicio alta scoala nu il primea, el a terminat clasele primare intr-o scoala speciala pentru persoane cu dizabilitati psihice, chiar daca nu avea nicio problema psihica, a invatat sa scrie, folosindu-se de cele doua degete de la piciorul stang, a invatat sa utilizeze calculatorul si chiar sa arunce mingi de tenis sau sa raspunda la telefon.

Tu ce parere ai de povestea impresionanta a acestui tanar?

Fiind subiect de gluma la scoala, Nick a crescut singur si cu o multime de frustrari care l-au adus pana in pragul sinuciderii. A inceput sa se roage la Dumnezeu sa-i creasca maini si picioare si in cele din urma a realizat ca viata lui ii inspira pe multi oameni din jurul lui.

A terminat colegiul la varsta de 21 de ani, cu o dubla specializare in Contabilitate si Planificare Financiara si a inceput sa calatoreasca in lumea intreaga ca si orator motivational, axandu-se pe subiectele cu care se confrunta astazi tinerii. Avand o credinta puternica in Dumnezeu, Nick a calatorit regulat si pentru a “impartasi” cuvantul lui Dumnezeu, adesea autodescriindu-se ca si “miracolul lui Dumnezeu”.

Pana in prezent a vorbit cu peste doua milioane de oameni, in 17 tari de pe cinci continente, Africa, Asia, Australia, America de Nord si Europa. Anul trecut pe 4 august, Nick a facut o oprire si in Romania si a vorbit in fata a sute de timisoreni despre cum poate Dumnezeu schimba viata fiecaruia atunci cand suntem lipsiti de speranta.

In 2005, Nick a pus bazele fundatiei “Viata fara membre”, care are scopul de a oferi sprijin moral persoanelor care sufera de un handicap locomotor si a fost declarat “Tanarul anului” in Australia.

Acum la varsta de 25 de ani, acest tanar a realizat mai multe decat majoritatea oamenilor intr-o viata intreaga si este o dovada vie de curaj si speranta pentru toti cei care uneori le vine sa renunte la tot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.