MBT, adica Masai Barefoot Technology lanseaza astazi in Bucuresti prima incaltaminte fiziologica din lume, cu un efect pozitiv asupra intregului organism.
Beneficiind de o tehnologie unica, conceputa si dezvoltata de specialisti si cercetatori elvetieni, MBT imbunatateste postura, reduce sarcina de presiune asupra articulatiilor, creste activitatea musculara, fortifica intregul aparat locomotor si de asemenea contribuie la arderea caloriilor si la regenerarea muschilor. MBT este singura optiune sanatoasa atat pentru mers, cat si pentru stat in picioare pe suprafete netede si dure.

Viziunea MBT este reprezentata de convingerea ca, atat sanatatea, cat si conditia fizica, sunt in mod semnificativ influentate de felul in care mergem. Incaltamintea fiziologica MBT este recomandata pentru dureri de spate si coloana (scolioza, spondiloza, hernie de disc), dureri artrozice, dar si in situatii de malformatie ale piciorului (platfus, monturi) sau varice. De asemenea, MBT este un mijloc de tonifiere a organismului care asigura un mers placut, confortabil si natural.

Povestea MBT

Un inginer elvetian pasionat, Karl Müller, si un concept inovator inspirat din studiul triburilor seminomade Masai stau la baza primului tip de incaltaminte fiziologica din lume, care are un efect pozitiv asupra intregului organism.

Masai Barefoot Technology pleaca de la premisa mediului natural pentru care organismul uman este creat, devenind antiteza tipului de incaltaminte traditional. Mersul descult pe soluri naturale inegale actioneaza grupe de muschi fundamentale pentru sanatatea aparatului locomotor. De acest lucru s-a convins Karl Müller studiind membrii tribului african Masai, recunocuti pentru postura dreapta si in randurilor carora afectiunile dorsale si articulare sunt aproape necunoscute.

In lumea moderna, talpa dreapta si solul dur forteaza o stabilitate care duce treptat la atrofierea muschilor cu functii esentiale si la aparitia a numeroase afectiuni musculoscheletale (dureri de spate, genunchi si picioare). De aceea, in urma cercetarilor si studiilor initiate de specialistul elvetian, a fost dezvoltata o constructie unica a talpii, bazata pe nucleul « Masai Sensor » care reprezinta esenta MBT si care recreeaza conditiile de mers similare pasirii pe terenuri inegale chiar si pe solul dur si neted.
Talpa MBT pastreaza miscarea naturala de rulare, creeaza o instabilitate sub picioare ce trebuie compensata prin activitate musculara sporita, permitand astfel corpului sa umble in mod natural si sa beneficieze de efectele stimulatoare favorabile asupra aparatului locomotor si a intregului organism.

Academia MBT

Academia MBT este un centru de cercetare si expertiza in ceea ce priveste aparatul locomotor si are ca scop modernizarea permanenta a solutiilor oferite de MBT. De asemenea acest departament este implicat in formarea propriilor angajati si a retelei de kinetoterapeuti care activeaza in magazinele MBT si ofera recomandari complete consumatorului.

MBT in Romania

Primul magazin MBT in Romania a fost inaugurat la Targu-Mures in 2008. Recent, s-a deschis un magazin si in Cluj si isi va continua planurile de dezvoltare in Bucuresti si in alte orase importante ale tarii. MBT este o companie elvetiana, prezenta pe piata din 1996, in aproape 30 de tari din intreaga lume, care inregistreaza anual peste un milion de perechi de incaltaminte vandute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.