Un preot britanic care reusise vreme indelungata sa isi ascunda viata dubla de ochii lumii si-a ucis cu bestialitate sotia cand aceasta i-a descoperit activitatile extraconjugale - cu barbati si femei deopotriva -, de teama sa nu ii strice imaginea publica.

Pentru cei din jur, David Chenery-Wickens era un respectabil om al lui Dumnezeu, casatorit de 10 ani cu Diane, make-up artist de succes pentru emisiunile produse de BBC. In realitate, era un obsedat sexual, care reusise sa-si ascunda aceasta latura ingrozitoare ani de zile. Viata lui secreta a iesit la iveala cand sotia a gasit in desfasuratorul convorbirilor telefonice numarul de telefon al unuia dintre amantii lui David, precum si numarul unei linii telefonice erotice pentru homosexuali. Cand i-a cerut socoteala, dupa spusele procurorului, el a fost atat de ingrozit la gandul ca toate acestea ar putea fi facute publice incat si-a ucis sotia - tesand apoi un nou paienjenis de minciuni pentru a-si acoperi oribila fapta. A spus tuturor ca Diane a disparut in timpul unei calatorii spre Londra, iar politia a pornit in cautarea ei. De fapt, dupa cum s-a aflat mai tarziu in sala de judecata, la cateva ore dupa ce a comis crima, el a avut o intalnire sexuala cu un barbat, si-a sunat cateva dintre amante si s-ar parea ca s-a si furisat complet dezbracat prin gradina alteia.

Politia l-a considerat suspect principal de la bun inceput. Insa a fost acuzat oficial de uciderea sotiei sale numai in momentul in care corpul femeii a fost descoperit, patru luni mai tarziu, aruncat intr-o padure.

"Ceea ce este evident e ca acuzatul si-a inselat sotia inca de la inceputul mariajului lor. A preferat s-o ucida decat sa renunte la acest stil de viata", a declarat in fata Curtii procurorul Philip Katz. Britanicul in varsta de 52 de ani neaga insa acuzatiile care i se aduc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.