O nota scrisa de mana a lui Charles Darwin, in care acesta dezvaluia cat de enervat era de intrebarile stupide pe care le primea de ani de zile, a fost scoasa la licitatie cu un pret de pornire de 3.800 de euro.
Nota este una din mai multe de acest gen, vandute la casa de licitatii Lawrences Crewkerne din Somerset. Continutul acestei scrisori din secolul al 19-lea, care-l are ca autor pe autorul "Originii speciilor", ne dezvaluie faptul ca Darwin era bombardat ''de jumatate din prostii Europei'' cu cele mai stupide intrebari.

Nota scrisa de mana ofera o perspectiva rara a uneia dintre cele mai mari minti ale tuturor timpurilor, terorizate de intrebarile infinite venite atat de la colegii de breasla, oamenii de stiinta, naturalistii, dar mai ales de la oamenii obisnuiti.

Darwin, savantul care a reusit sa creeze si sa argumenteze o teorie stiintifica - darwinismul, prin care explica diversitatea lumii organice ca urmare a actiunii selectiei naturale si a supravietuirii organismelor mai adaptate, a mai spus ca a fost haituit de miile de scrisori pe care le primea si ca la un moment dat era aproape exasperat de aceasta corespondenta nedorita.

Expertii considera ca scrisoarea, care nu este nici datata si nu are nici adresa, a fost scrisa la el acasa in Downe, Kent in jurul anului 1879. Aceasta a fost scoasa la licitatie astazi si a primit deja doua oferte de 1.800, respectiv 2.200 euro, de doua ori mai putin pretul propus de licitatorii de la Lawrences Crewkerne din Somerset.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.