Aceasta leguma se dovedeste un aliment valoros in perioada iernii, mai ales pentru persoanele cu anemie.

Considerata de nutritionisti „un rezervor” de substan­te hranitoare (vitamine din complexul B, acid folic, potasiu, magneziu, seleniu, proteine), fasolea are un continut caloric modest, doar 120 de calorii la o cana de iahnie. De aceea, este recomandata si in curele de slabire.

Boabele de fasole au avantajul ca au glucide bune, care nu cresc brusc valoarea glicemiei.

Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, mentioneaza ca dieta cu fasole scade riscul de aparitie a cancerului de colon, de san, precum si nivelul colesterolului „rau” din sange.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.