Acum o suta de ani si ceva, cand au fost amenajate primele cladiri de birouri in hala, pe principiul “planului deschis”, s-a spus ca acesta era locul de munca al viitorului.

Expertii de astazi au conchis insa ca acest tip de birou, dimpotriva, ii imbolnaveste pe angajati. Zgomotul, aglomeratia si lipsa spatiului privat, toate caracteristice acestui tip de loc de munca, pot duce la hipertensiune, stres, epuizare si gripa, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Oamenii de stiinta au mai constatat ca absenta spatiului privat ii poate face pe angajati nesiguri si agresivi, le diminueaza puterea de concentrare si productivitatea.

Dr. Vinesh Oommen, expert in domeniul sanatatii publice la Universitatea Tehnologica Brisbane, Australia, a trecut in revista toate studiile facute pana acum in acest domeniu. “Concluziile desprinse” - spune specialistul - “sunt absolut socante. 9 din 10 studii au stabilit ca munca intr-un birou de tip “plan deschis” are urmari negative. Stres ridicat, stari conflictuale, hipertensiune si o migratie sporita a personalului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.