Nici Sorbonna nu mai e ce-a fost... Venerabila universitatea pariziana se pregateste sa gazduiasca, la acest sfarsit de saptamana, o dezbatere academica intre tineri doctoranzi ai universitatii pariziene, pe o tema fierbinte si, se pare, arzatoare la ordinea zilei de-a lungul intregii Istorii consemnate in scris: chiar prefera barbatii blondele, sau avem de-a face doar cu un mit?...

Tema oficiala a dezbaterii este "Domnii prefera blondele" (titlul unui roman celebru si al unor filme de mare succes). Organizatorii dezbaterii de la Sorbonna (care prefateaza un ciclu de conferinte) se numesc Marie-Camille Bouchindomme si Tristan Grunberg, care au infiintat, in 2006, asociatia Gradiva, cu scopul de a face posibil un schimb de idei intre tinerii cercetatori si doctoranzi in domeniul stiintelor umane si in domeniile artistice, pe teme caracterizate prin originalitate sau, uneori, aparent deplasate.

Blonzimea, spun fondatorii asociatiei Gradiva, este insasi dorinta. "Blonzimea este un atribut al zeitei Venus, zeita iubirii carnale, a carei podoaba capilara este desori si ultima reduta a pudorii".

Doamna Bouchindomme atrage atentia ca in toate epocile, blondele au fost considerate fie cele mai frumoase dintre femei, fie cele mai fatale - sau cele mai prostute: "Parul blond pare sa trezeasca in barbati diferite tipuri de atractie - de la cea mai inocenta pana la pasiunea nebuna sau chiar perversa".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.