Pozele indecente surprinse pe mobil si difuzate in cercul de prieteni sau postate pe net nu mai sunt o excentricitate, ci au devenit o moda.
„Daca as lua la control telefoanele mobile ale celor 1.500 de elevi, pun pariu ca as descoperi poze indecente in jumatate sau in doua treimi dintre mobile“, spune Jim Brown, gardianul unui liceu din Cincinnati, citat de ziarul local „Cincinnati Enquirer“. „Sexting“, modelat dupa „texting“ (a scrie un SMS), acesta este cuvantul inventat pentru a numi obiceiul tinerilor de a trimite poze indecente pe mobilele amicilor sau de a le posta pe net. „Sextingul“ vine din teribilismul puber, dar si din neatentia parintilor, afirma cei implicati in invatamant.
Potrivit unui studiu american realizat in colaborare cu site-ul cosmogirl.com, 20% dintre adolescenti spun ca au trimis prin mobil sau au postat online poze ori filme reprezentandu-i in posturi indecente.

Sondajul mai releva ca 44 de procente dintre adolescentii americani au trimis imagini si texte indecente si altor persoane decat destinatarului initial. Majoritatea respondentilor au afirmat ca pozele pornografice au fost trimise partenerului, dar exista si liceeni care impartasesc fotografiile celor pe care doresc sa-i „agate“. Oricum, odata ce partenerul a fost surprins cu camera mobilului, fotografia are toate sansele sa devina un bun comun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.