Un chirurg din New York si-a iubit sotia atat de mult, incat i-a salvat viata oferindu-i propriul rinichi. Acum insa, inversunat de procesul de divort intentat de sotie, ce dureaza de patru ani, cere in instanta rinichiul, sau suma de 1,5 milioane de dolari in compensatie

Richard Batista, doctor respectat in Long Island, si Dawnell, de profesie asistenta, s-au casatorit in 1991 si au impreuna trei copii.

In 2001, Dawnell Batista, acum in varsta de 44 de ani, a suferit un blocaj renal. Disperat sa-si salveze sotia, dar si mariajul, chirurgul nu a stat pe ganduri.

“Era sotia mea, iar prioritatea numarul unu a fost sa-i salvez viata dar si viitorul copiilor nostri”, a declarat Richard, in varsta de 49 de ani.

Barbatul inca isi aduce aminte de ziua in care a avut loc operatia: “Nu am trait niciodata un asemenea sentiment, Dumnezeu imi este martor, am fost atat de fericit ca am putut sa o salvez si as face din nou acest lucru".

Dawnell a supravietuit, dar mariajul a esuat. In 2005, aceasta a intentat divort Sotul o acuza de relatii extraconjugale, dar si de faptul ca il impiedica sa-si vada copiii.

“Nu este durere mai mare decat tradarea din partea unei persoane pe care ai iubit-o si careia ti-ai devotat toata viata. I-am salvat viata iar acum, acest divort ma omoara”, a declarat barbatul.

Doctorii sustin ca o operatie de returnare a organului nu numai ca nu este etica, dar este aproape imposibila, iar judecatori cu experienta declara ca nu au mai auzit de o astfel de cerere.

Acestia nu ii dau sanse de castig doctorului deoarece nu este vorba de o propietate conjugala sau de un bun ce poate avea un pret. Mai mult, in Statele Unite este ilegal sa cumperi sau sa vinzi un organ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.