Toaletele, parazitii, taiteii si mingile de bowling capata acelasi statut cu operele lui Da Vinci sau Picasso.

Cutii goale pentru verighete, lenjerie sexy, catuse din blana, scrisori romantice si fotografii - acestea sunt doar o parte dintre exponatele „Muzeului relatiilor distruse“, o expozitie itineranta recent inaugurata la Singapore. Acesta nu este totusi singurul muzeu intesat cu ciudatenii. Parazitii, pozitiile sexuale ale mamiferelor sau picturile-rebut pot prilejui expozitii la fel de insolite, potrivit unui top al celor mai stranii muzee intocmit de site-ul de calatorii canoe.ca. Iata cele zece muzee care au facut lumea sa ridice din sprancene.

10. Toronto adaposteste The Bata Shoe Museum, care-si invita vizitatorii la o veritabila lectie de geografie si istorie: sandalele africane din 1900 coabiteaza cu pantofii lui Aladin si cu tocurile inalte de la 1700.

9. Muzeul Taiteilor din Yokohama include un restaurant si il tine deschis pana la 11.00 seara pentru vizitatorii care ies infometati de la serviciu. Una dintre piesele de rezistenta este un bol de taitei folosit de un samurai in secolul al XVIII-lea.

8. The Museum of Bad Art din Dedham, Massachusetts, si-a facut o datorie din a colectiona cele mai nereusite portrete sau peisaje din istoria recenta a picturii, conceptul fiind dublat de mult umor.

7. Tot in statul Massachusetts, in Watertown, pot fi admirate toalete de noapte sau chiuvete de la finele anilor 1880, parte din colectia Muzeului Instalatiilor Sanitare, „un omagiu pentru instalatorii, inginerii si inventatorii care au contribuit la propasirea societatii americane“, aflam de pe pagina web a institutiei.

6. Muzeul International al Bowlingului a fost plasat pana anul trecut in St. Louis, Missouri, dar in acest an va fi mutat in Arlington, Texas, urmand sa fie redeschis la inceputul lui 2010.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.