Ingeniozitatea si maiestria chinezilor, care au uluit intreg mapamondul cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, continua sa faca furori. Ultima creatie mareata: un feeric oras construit in totalitate din gheata.
Realizat de artisti plastici, din sute de tone de gheata, acest orasel stralucitor transforma complet strazile infrigurate din Harbin, capitala provinciei Hei­longjiang. Pe langa complicatele cladiri sculptate, se regasesc de asemenea si tobogane de gheata, iglu-uri, pagode si chiar si o copie in miniatura a Disneyland-ului. In timpul noptii, intregul complex este iluminat de lumini multicolore si lampioane de gheata.

Stapan peste aceasta feerie inghetata este un Mos Craciun inalt de 160 m - dupa spusele organizatorilor este cea mai inalta statuie de gheata din lume. Festivalul Harbin al Ghetii si Zapezii - care se desfasoara incepand cu jumatatea lunii decembrie pana la sfarsitul lui februarie, daca vremea va fi favorabila - a ajuns la cea de-a 25-a aniversare. Orasul Harbin, aflat in vecinatatea Siberiei, este una dintre cele mai reci regiuni din China, temperaturile din timpul noptii asteptandu-se sa ramana sub limita inghetului in urmatoarele saptamani. In ciuda gerului cumplit, "obisnuitii" acestui festival stau la cozi interminabile pentru a inota in piscinele inghetate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.