Dragostea chiar ar putea fi cumparata intr-o zi de la orice farmacie, potrivit oamenilor de stiinta care cred ca intr-o zi sentimentele vor fi induse de pastile sau parfumuri frumos mirositoare.
Cercetatorii americani lucreaza, in prezent, la crearea unor medicamente ce pot stimula emotiile si sentimentele oamenilor. Acestia studiaza activitatile neurochimice ale creierului responsabile pentru sentimentele complexe ce determina atractia fata de sexul opus si, in final, monogamia. Testele efectuate pe animale au aruncat o lumina diferita asupra componentelor neuronale si genetice complexe ale dragostei. Experimentele au dezvaluit deja ca un spray nazal ce contine hormonul oxitocina intensifica increderea oamenilor.

"Medicamentele ce manipuleaza reteaua neuronala pentru a ne creste sau a ne reduce sentimentul dragostei nu sunt atat de departe", a declarat profesorul Larry Young, de la Universitatea Emory, Georgia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.