Pojarul nu va putea fi eradicat din Europa inainte de 2010, din cauza numarului inca mare de copii nevaccinati impotriva bolii, potrivit cercetatorilor de la Institutul Serum din Copenhaga, informeaza Reuters

In 2006-2007, au fost raportate 12.000 de cazuri de pojar in Europa, mai mult de 85% dintre acestea fiind inregistrate in Romania, Germania, Marea Britanie, Elvetia si Italia.

"Pojarul este considerat ca fiind o boala usoara, dar acesta poate cauza complicatii severe, unele chiar fatale", a explicat Mark Muscat, epidemiolog al Institutului Statens Serum din Copenhaga, care a coordonat studiul in 32 de tari.

Potrivit cercetatorilor, rata vaccinarilor in tarile europene variaza de la 95% in Filanda, la 70% in Germania.

Pojarul ucide anual, la nivel mondial, aproape 250.000 de persoane, mai ales copii din tarile sarace.

Refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva pojarului a condus la o crestere alarmanta a numarului de cazuri in SUA si in anumite parti ale Europei, in ultimii ani.

Autoritatile din domeniul sanatatii subliniaza importanta vaccinului triplu combinat impotriva pojarului, rubeolei si oreionului, dar anumite grupuri au indus ideea ca vaccinul anti-pojar ar putea provoca autism sau alte probleme de sanatate.

Publicitatea negativa facuta vaccinului si lipsa informarii parintilor sunt motivele pentru care numarul vaccinarilor este scazut.

Datele colectate timp de doi ani in tarile Uniunii Europene si in Norvegia, Islanda, Elvetia, Turcia si Croatia, au aratat ca boala a ucis sapte persoane in aceasta perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.