Statele Unite vor delimita 500.000 de kilometri patrati de apa sarata, unde mineritul si pescuitul comercial vor fi interzise. Zona este foarte bogata in biodiversitate si include si Groapa Marianelor, cea mai adanca portiune de ocean de pe planeta.

Presedintele George W. Bush a anuntat masura de a pune sub protectie o suprafata marina de 500.000 de kilometri patrati in cadrul unei cuvantari tinute marti in Washington, informeaza BBC.

Cu toate acestea, desi au salutat initiativa, activistii de mediu au avertizat ca fara stavilirea schimbarilor de climat celelalte masuri nu-si prea au rostul.

Zona protejata include cateva dintre insulele cele mai indepartate de marile centre locuite de oameni, care nu s-au infruntat pana acum cu pescuitul excesiv ce se face simtit in mai toate oceanele. Totodata, ele cuprind unele dintre locurile cele mai diverse din punct de vedere biologic de pe planeta, vulcani submarini, rasuflatori

hidrotermale pe fundul marii sau bazine de sulf considerate unice pe Pamant.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.