Te-ai intrebat vreodata cati oameni se nasc si cati mor in fiecare secunda sau cat de mult polueaza fiecare om? Acum poti sa afli si tu cum "Respira Pamantul" in timp real, gratie unei aplicatii online care se bazeaza pe date oficiale.
Bine ati venit la "Pamantul care Respira". Aceasta este o simulatie in timp real, care afiseaza emisiile de CO2 din fiecare tara din lume, precum si nasterile si decesele. Datele sunt monitorizate incepand cu prima secunda a accesului dvs. pe pagina. S-ar putea insa sa va sperie cu cata repeziciune se nasc si mor oamenii si cate milioane de tone de CO2 sunt emise pe secunda!

Totusi, va rugam sa retineti ca aceasta simulare in timp real este doar o simulare. Nu e Sfarsitul Lumii si nu se intampla totul cu viteza luminii, insa datele sunt aproximativ corecte. Desi emisiile de CO2, rata natalitatii si rata de deces utilizate in acest programel provin de la reputate surse, astfel de lucruri nu se pot masura niciodata cu o acuratete 100%. Totusi, autorii acestui simulator au declarat ca nivelurile de emisii de CO2 de aici, pot fi mai mici decat in realitate.

"Pamantul care respira" este o simulare a emisiilor de dioxid de carbon de pe glob si permite vizualizarea in fiecare secunda a cantitatii de emisii de carbon din lume. Aplicatia funtioneaza online din 2006 si a fost realizata de web designerul David Bleja, potrivit GreenReport. Ratele emisiilor de carbon sunt calculate la nivel de tara, plecand de la datele oferite de Divizia de Statistica a ONU din 2004. Cum colectarea datelor din toate tarile lumii este extrem de complexa, studiul ONU din 2004 este cel mai extins si mai sigur de pana acum.

Potrivit site-ului, emisiile de carbon sunt calculate pe tara si nu pe cap de locuitor pentru ca mesajul de transmis este cat de mult dioxid de carbon este emis in atmsofera la nivelul Pamantului, si nu atat cine polueaza mai mult. Problema este una globala si trebuie rezolvata la acest nivel, nu doar local. Autorul remarca insa ca nu putem ignora faptul ca emisiile provin in mare parte din tarile industrializate, care au astfel responsabilitatea de a fi liderii in lupta impotriva incalzirii globale.


Asculta si tu aici...CUM RESPIRA PAMANTUL!!!

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.