Un simplu parfum a provocat unul din cele mai ciudate procese din lume. Pentru ca era deranjata de mirosul parfumului pe care il folosea o colega, realizatoarea unei emisiuni radiofonice din SUA a dat in judecata conducerea postului. Juratii au decis ca reclamanta are dreptate. Erin Weber, in varsta de 43 de ani, a realizat timp de mai multi ani o emisiune muzicala la un post de radio din Detroit.

In 2001, ea a fost concediata dupa ce a refuzat sa mai vina la serviciu pe aceeasi tura cu o anumita colega. Motivul: aceasta incepuse sa foloseasca un parfum pe care Erin Weber nu-l putea suporta. Femeia le-a explicat sefilor ei ca mirosul degajat de produs ii provoaca alergie, solicitand schimbarea turei. Conducerea postului de radio nu a fost de acord cu aceasta solicitare si, pentru ca Erin nu a mai venit la serviciu, a concediat-o. Femeia a dat postul de radio in judecata, iar instanta a decis ca fosta angajata a fost discriminata din cauza alergiei la acel parfum.

Dupa ce au deliberat timp de opt zile, juratii, sase femei, i-au acordat reclamantei despagubiri totale de 10,5 milioane de dolari. in timpul procesului, avocatii postului de radio au afirmat ca directorul general i-a solicitat anagajatei care folosea parfumul buclucas sa-l schimbe, hotarand chiar modificarea turelor, astfel incat cele doua femei sa nu se mai intalneasca la serviciu.

Conducerea postului a sustinut ca Erin Weber a fost concediata din cauza absentelor nemotivate si nu a alergiei sale. "si acum ma ingrozesc cand vad cate o sticluta cu acel parfum. Mi se pare o combinatie total nereusita de trandafir, liliac si alte esente. De cate ori il simteam, mi se facea rau si imi pierdeam vocea. Am avut nevoie de consiliere psihologica pentru a scapa de aceasta amintire", a declarat Erin Weber, intr-un interviu acordat dupa pronuntarea deciziei judecatoresti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.