Mamutii lanosi si-au gasit sfarsitul in urma dezintegrarii unui asteroid in atmosfera terestra, in urma cu 12.900 de ani, arata o serie de nano-diamante descoperite in straturile de sedimente din America de Nord si Europa.

Mamutii lanosii, tigrii cu colti sabie si primele comunitati umane din America de Nord au fost nimicite in urma exploziei unui asteroid in atmosfera terestra, au concluzionat oamenii de stiinta in urma descoperirii unor nano-diamante in straturile de sedimente vechi de 13.000 de ani din America de Nord si Europa.

Minusculele diamante pot fi distinse cu greu chiar de cele mai performante microscoape, noteaza Times Online.

“Am identificat nano-diamante care, in mod normal, nu sunt produse in urma proceselor fizico-chimice prezente la suprafata Terrei”, a explicat James Kennett, geolog la Universitatea California din Santa Barbara si unul dintre autorii studiului publicat in revista “Science”, citat de BBC Online.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.