Noi specii umane. Radiotelepatie. Domolirea agresivitatii. Renasterea intelepciunii de moda veche. Sfarsitul stiintei analitice. Acestea sunt cateva dintre raspunsurile futurologilor si oamenilor de stiinta la intrebarea “Ce va schimba radical lumea?”

Organizatia Edge Foundation, axata pe predictii ale viitorului, a intrebat oameni de la Alan Alda (medicul Hawkeye Pierce din serialul “M*A*S*H” si proaspata personalitate stiintifica) la Ian Wilmut (cercetatorul care a clonat-o pe oaia Dolly) la ce progrese stiintifice se asteapta sa fie martori pana la sfarsitul vietii. Dintre acestea, publicatia “LiveScience” a ales cinci mai de capatai.

Prima dintre schimbarile care vor revolutiona lumea vizeaza specia umana, care va da piept cu transformari profunde, daca nu chiar si cu extinctia, potrivit lui Juan Enriquez, director fondator al proiectului Life Sciences din cadrul Harvard Business School. “99% dintre specii, printre care si ceilalti hominizi, au disparut.

Ce este interesant astazi este faptul ca preluam controlul direct si deliberat asupra evolutiei a numeroase specii, printre care se numara si a noastra.”

“Pe masura ce ramurile copacului vietii si ale hominizilor continua sa creasca si sa se raspandeasca, multi dintre nepotii nostri vor folosi ingineria genetica pentru a dezvolta ceea ce noi consideram o noua specie, una cu abilitati extraordinare, un homo evolutis.”


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.