Boabele de cafea pot reprezenta o sursa ieftina si abundenta de biocombustibil, mai ales in tarile in care aceasta cultura este preponderenta.
Folosite in prezent ca ingrasamant agricol sau pur si simplu aruncate, boabele de cafea ar putea deveni o sursa de biodiesel ieftina si totodata ecologica, se arata intr-un studiu citat de ,,The Guardian’’. Boabele de cafea utilizate contin intre 11 si 20% ulei, in functie de tipul acestora. “Procentul este competitiv cu cel al altor resurse folosite pentru obtinerea de biocombustibil precum semintele de rapita (37-50%), uleiul de palmier (20%) sau cel de soia (20%)”, declara cercetatorii pentru publicatia ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry’’.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Nevada din Reno, SUA, au utilizat un proces deloc costisitor de extragere a uleiului din reziduurile ramase in urma prepararii de cappuccino si expresso pe care o realizeaza un lant multinational de cafenele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.