Sfarsitul sarbatorilor si al vacantei, vremea rece si impasul economic in care ne aflam, fac intoarcerea la munca o experienta foarte neplacuta...ba mai mult, ziua de astazi e cunoscuta drept cea mai stresanta din an.
Expertii au venit insa cu un remediu putin mai ciudat - eliberarea de stres printr-un acces de furie.

"Eliberarea de tensiune prin intermediul tipetelor si manifestarilor asemanatoare copiilor cand nu le convine ceva este o modalitate extrem de benefica de a scapa de energiile negative cauzate de stres", a declarat pentru Daily Mail Judi James, expert in limbajul corpului si psihologul de la Big Brother.

Expertii spun ca atunci cand copiii sunt furiosi, dau in picioare si tipa, ei nu sunt doar alintati, fiind o foarte buna metoda de a scapa de stresul acumulat. Cand stresul tinde sa te copleseasca, incearca o mica sesiune de tipat sau du-te intr-un loc linistit, inchide ochii pentru cateva secunde, trage adanc aer in piept si calmeaza-te.

Sfatul vine in urma unui sondaj de opinie care arata ca oamenii sunt cel mai susceptibil de a fi iritati de catre colegii care mananca zgomotos (28%), care sforaie sau isi sufla nasul zgomotos (26%), vorbesc prea tare la telefon (21%) si cei care canta (5%).

Cercetatorii au mai descoperit ca doar o persoana din 10 prefera sa stea linistita si sa inlature astfel tensiunea, in timp ce restul prefera sa indeparteze vibratiile negative prin metode mai violente. Dar cel mai bun exemplu este cel al grecilor care sparg farfurii pentru a se simti mai liberi si mai fericiti. Totusi, nu incercati asta acasa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.