Mai nou, teroristii ar putea pune mana pe o noua arma bilogica, pentru a lansa un atac devastator, cu ajutorul insectelor infectate cu boli letale, scrie The Telegraph.

Jeffery Lockwood, profesor de entomologie la Universitatea din Wyoming si autorul cartii "Soldatul cu sase picioare: Folosirea insectelor ca arme de razboi", a declarat ca febra vaii de rift sau alte boli ar putea fi usor transportate de teroristi cu valiza.

"Cred ca celulele teroriste ar putea foarte usor sa dezvolte o arma bazata pe insectele", a declarat Lockwood. "Tinand cont ca materia prima se gaseste in curtea casei, aceasta arma este mult mai usor de dezvolatat decat una nucleara sau chimica", a continuat el.

Lockwood a explicat ca procesul este simplu si relativ usor, precizand ca "oricine are cateva sute de dolari si un bilet de avion poate pune in pericol sanatatea unor grupuri foarte mari de oameni".

Potrivit profesorului, guvernele ar trebui sa tina seama de aceste amenintari si sa aiba in dotare pesticide capabile sa absoarba si sa raspunda rapid la o invazie a insectelor purtatoare de diferite boli, pentru ca incercarea de a opri totul la frontiere nu este eficienta.

Febra vaii de rift "poate provoca boli grave atat la animale cat si la om, ceea ce duce la o rata a mortalitatii foarte ridicata", avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.