Ieri s-a incheiat cea mai lunga pledoarie a unui avocat: 119 zile de prezentare a unui caz cu atat de multe dosare incat, asezate unul peste altul, mormanul ar fi mai inalt decat Zidul Berlinului. Banca Angliei a fost data in judecata de un grup de creditori care o acuza de falimentul Bancii de Credit si de Comert International din aceasta tara. Ei cer despagubiri de 1,7 miliarde de dolari de la Banca Angliei, sustinand ca 22 de angajati ai acesteia nu numai ca au facut greseli si au comis omisiuni la lichidare, dar au procedat astfel, stiind foarte sigur ca depunatorii risca sa isi piarda economiile de o viata. Nicholas Stadlen, avocatul Bancii Angliei, a avut nevoie de nu mai putin de 119 zile ca sa prezinte cazul unui tribunal din Londra. Pe masura ce termina cu fiecare dosar, relateaza cotidianul "The Guardian", el il aseza pe jos, intre biroul lui si cel unde se aflau avocatii partii adverse in sala de tribunal.

La sfarsit, din cauza maldarului mai inalt decat Zidul Berlinului, cum noteaza presa britanica, ei nici nu se mai puteau vedea unul pe celalalt. intrebata cate pagini a avut de parcurs avocatul Nicholas Stadlen, purtatoarea de cuvant a Bancii Angliei a raspuns: "Echipa noastra de avocati a pierdut de mult numaratoarea... este vorba de mii de pagini". Precedentul record a fost stabilit anul trecut, in acelasi caz, cand a fost lichidata Banca de Credit si de Comert International si tot de un avocat al Bancii Angliei.

Acesta a prezentat cazul in fata curtii de judecata timp de 80 de zile. Procesul maraton este unul din cele mai lungi si mai costisitoare cazuri de acest fel din istoria Marii Brita-nii. De doua ori s-a ajuns la Curtea de Apel si o data la Camera Lorzilor. Daca dureaza pana la anul, costurile procesului s-ar putea ridica pana la 200 de milioane de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.