Jurnalistii americani de la CNN s-au straduit in ultimii doi ani sa tina in atentie, povestea tragica a unui baietel irkaian, Youssif, ramas desfigurat in urma unui atac care a a avut loc in apropierea casei lui din Bagdad.

Acum in varsta de 6 ani, Youssif a fost in urma cu doi ani atacat in apropierea casei sale din Bagdad de catre un grup de raufactori mascati care l-au ars si care l-au lasat practic desfigurat. CNN a publicat de mai multe ori imaginile copilului irakian ars si lasat desfigurat.

“In momentul in care l-am intalnit prima data pe acest baietel, mi-a fost foarte greu sa ii privesc chipul grav afectat de arsuri si acei ochi negri si tristi care se iveau printre cicatricele pronuntate”, relateaza corespondenta de razboi Arwa Damon pe blogul ei, cea care s-a ocupat indeaproape de cazul lui Youssif.

"M-am intrebat atunci in ce fel de lume traim, daca un copil de numai 4 ani a putut fi incendiat cu rea vointa", a continuat Arwa Damon.

Chirurgul californian Dr. Peter Grossman a aflat povestea lui Youssif dintr-un buletin informativ si din acel moment a hotarat sa se ofere voluntar pentru a-i reda un chip apropiat normalitatii si in acelasi timp zambetul pe buze baietelului irakian.

Dupa zeci de operatii chirurgicale efectuate in Statele Unite, Youssif se simte acum mult mai bine, a invatat engeleza si a inceput chiar sa se joace si sa se comporte asemeni oricarui copil de varsta lui, relateaza jurnalista Arwa Damon.

Mai mult decat atat, Youssif are acum visuri. “Vreau sa ma fac mare si sa ma fac doctor. Vreau sa ajut si alti copii irakieni arsi. Vreau sa fiu asemeni Dr. Peter”, spune Youssif, a carui recuperare continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.