Analiza ADN a sangelui supt de un tantar gasit intr-o masina furata a permis politiei finlandeze sa gaseasca un suspect care ar putea fi hotul.

"O patrula de politie a facut o inspectie a masinii si a remarcat un tantar (...). A fost trimis la laborator pentru analize care au demonstrat ca sangele pe care il supsese tantarul apartinea unui barbat aflat in registrele politiei", a povestit inspectorul de politie Sakari Palomaki, citat de NewsIn.

Masina fusese furata in iunie la Lapua, la 380 de kilometri nord de Helsinki, si gasita in apropierea unei gari din Seinajoki, cu 20 de kilometri mai departe.

"Nu este ceva obisnuit sa folosim tantari. In timpul stagiilor noastre de pregatire, nu ni s-a spus niciodata sa stam cu ochii pe tantarii aflati la locul crimei", a comentat razand inspectorul.

"Nu este usor sa gasesti un tantar intr-o masina, aceasta dovedeste cat de meticuloasa a fost perchezitia", a adaugat el.

Un procuror urmeaza sa decida daca aceasta dovada este suficienta pentru a pune sub acuzare suspectul, care a negat ca ar fi furat masina. El afirma ca a fost luat cu autostopul de un barbat care conducea masina furata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.