Momentul potrivit cantareste destul de mult in jocul dragostei, iar un studiu nou realizat de un psiholog francez pare sa confirme asta, stabilind ca barbatii pot avea cele mai mari sanse de reusita atunci cand femeile se afla in perioada cea mai fertila a ciclului lor menstrual. Perioada in care sunt mai aplecate decat de obicei inspre replicile siropoase de chat.

Cercetarea francezului este prima pe lista realizata de “The Guardian”, a temelor stiintifice din acest an abordate in “laboratorul dragostei”. Ca de obicei, si in 2008 au contribuit la ghidul sex appeal-ului un numar mare de cercetatori.

Majoritatea oamenilor isi formeaza impresii solide unii despre altii in cateva milisecunde de la intalnire, inainte sa-si adreseze primele cuvinte, arata un alt studiu realizat de psihologii americani de la Universitatea Princeton.

In aceste conditii, pentru ca o persoana sa fie considerata atractiva din punct de vedere sexual la prima vedere sau intalnire, psihologii de la Universitatea Aberdeen, Marea Britanie, o sfatuiesc sa priveasca tinta direct in ochi si sa-i zambeasca.