Barbatii cu frati sunt programati sa faca baieti, iar cei cu surori sunt conditionati genetic sa aduca pe lume fetite, arata un studiu recent.

Genele tatilor influenteaza sexul copiilor, arata inca un studiu al oamenilor de stiinta britanici. Astfel, barbatii cu mai multi frati au sanse mai mari sa conceapa baieti, pe cand cei cu mai multe surori sunt mai predispusi sa faca fetite.

In cadrul cercetarii au fost analizati 927 de arbori genealogici, ale caror radacini coboara pana in jurul anului 1600 si care contin informatii despre mai bine de 550.000 de persoane din America de Nord si Europa.

“Am demonstrat ca sansele de a avea baieti sau fetite sunt determinate de structura genetica a tatilor. De cealalta parte, in cazul femeilor nu a fost identificata o legatura intre numarul de frati si surori si sexul viitorilor copii”, a declarat Corry Gellatly de la Universitatea Newcastle, citat de sciencedaily.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.