Visele fiecaruia dintre noi s-ar putea transforma in filmele de succes pe care ne-am obisnuit sa le consumam.

Daca ai avut un cosmar cu cai verzi pe pereti sau, dimpotriva, ai calarit numai ponei roz-bonbon, e la fel de interesant. Odata downloadate din creier in hard-disk-ul computerului tau, secventele nedorite pot fi editate. Nu conteaza cat de infricosator sau adorabil e visul tau, o piata exista pentru fiecare nisa sau ciudatenie. Cat despre talentele de regizor nu ar trebui sa-si faca nimeni griji.. inconstientul uman functioneaza mai bine decat toti castigatorii de Oscar-uri la un loc.

Chiar daca in momentul de fata tehnologia se afla in stadiu strict experimental, cercetatori ai laboratorului ATR, dedicat neurostiintelor computationale, au anuntat astazi ca au reusit, in premiera, sa proiecteze pe ecranul unui computer o imagine captata direct din cortex, cu ajutorul unui scanner special.

"Este pentru prima oara cand visele pot fi, la propriu, vazute si prin alti ochi", subliniaza un purtator de cuvant al echipei de cercetare conduse de Yukiyasu Kamitani, care a reusit, de-a lungul timpului, sa capteze peste 400 de imagini produse de creierul uman.

Rezultatele studiului, precum si primele imagini obtinute, vor fi publicate in numarul urmator al revistei americane Neuron, amintesc cei de la DailyMail.

Un viitor in care proiectiile inconstiente (deci, intime) ale fiecaruia pot deveni fictiuni universale va arata cu totul altfel din momentul in care media va fi cu adevarat privata, iar acel "privat" va putea fi impartasit cu toata lumea, devenind public. Epoca in care fiecare va fi producator media in aceeasi masura in care este si consumator se apropie! Antrenati-va sa visati, lista de actori disponibili si de efecte speciale este nesfarsita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.