Pentru toate persoanele cu diziabilitati care si-au pierdut speranta in viata, Jessica Cox este un exemplu viu ca totul este posibil.

Tanara de numai 25 de ani, a devenit prima persoana fara maini care a obtinut certificatul de pilot de zbor, scrie The Telegraph

Din cauza unei maladii rare, tanara s-a nascut fara maini dar acest lucru nu a facut-o sa-si piarda speranta si in ciuda handicapului de care suferea a absolvit Facultatea de Psihologie, poate scrie, dactilografia, isi poate pieptana parul sau vorbi la telefon si toatea acestea doar cu ajutorul picioarelor.

De asemenea, Jessica, originara din Arizona, SUA, a fost si dansatoare si are centura neagra la Tae Kwon-Do.

“Niciodata nu am spus: nu pot sa fac asta, doar ca inca nu am reusit. Pe viitor imi propun sa reusesc sa-mi prind parul in coada si sa escaladez muntii…M-am nascut asa si am invatat pur si simplu sa ma adaptez”,
explica Jessica.

“Cand m-am nascut parintii mei au fost socati dar niciodata nu m-au facut sa ma simt diferita”

Chiar daca lumea se uita ciudat la ea, Jessica nu se simte intimidata sau nici macar deranjata, reusind sa transforme toate sentimentele negative in ceva pozitiv care sa o impulsioneze.

Singurul lucru de care i-a fost frica, dar de care era fascinate in acelasi timp, a fost sa zboare. Dar toate acestea au durat pana acum trei ani cand i-a fost data sansa de a-si infrange temerile.

“Un pilot de la organizatia caritabila Wright Flight m-a intrebat daca as vrea sa incerc sa pilotez. La inceput am crezut ca este nebun. Nu m-as fi temut la fel de mult daca as fi avut brate dar el a insistat spunandu-mi ca mi-ar placea foarte mult si asa am inceput s-o privesc ca pe o mare provocare", a povestit Jessica.

Domnisoara Cox isi aduce aminte ca prima oara cand instructorul a lasat-o sa contorleze singura aparatul a fost ingrozita dar si-a revenit imediat si a reusit sa se adapteze.

Tanara a invatat sa piloteze la bordul aeronavelor Ercoupe, unde ai nevoie doar de maini sa cotrolezi aparatul in comparatie cu celelate avioane unde erau necesare si mainile si picioarele. Dupa trei ani, in loc de sase luni, in care a scimbat trei instructor si a strans 89 de ore de zbor, Jessica a reusit sa-si ia licenta de zbor.

In present, Jessica vrea sa devina instructor de zbor pentru persoanele cu dizabilitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.